В кремлі тричі переносили початок повномасштабного вторгнення в Україну - розвідка

В кремлі тричі переносили початок повномасштабного вторгнення в Україну - розвідка

Російський диктатор володимир путін три рази відкладав наступ на Україну, востанній раз - у середині лютого 2022 року. Про це повідомляється у інтерв'ю заступника начальника головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Вадима Скібіцького для BILD.

путін кілька разів обговорював дату вторгнення з начальником генштабу валерієм герасимовим та міністром оборони сергієм шойгу.

фсб наполягала на наступі, вони були переконані, що достатньо підготувалися до вторгнення. Вони вклали величезні ресурси та підштовхували герасимова до атаки, - йдеться в повідомленні.

Зрештою, герасимов піддався тиску та схвалив операцію, але недооцінив ситуацію. Той факт, що російські частини «були забезпечені продовольством, боєприпасами та пальним лише на три доби, показує, як сильно вони прорахувалися».

З самого початку війни у ГУР було багато інформаторів з числа мирного населення:

Ми отримали так багато наведень, практично кожен українець повідомив по телефону, де зараз дислокуються російські солдати. Ми могли точно сказати, скільки їх знаходиться в кожному населеному пункті та в якому вони будинку, - зауважив Скібіцький.

Військові операції, які українська армія проводить на території росії, вимагають серйозної підготовки, оскільки «російські військові об'єкти добре охороняються». При цьому цілі у ЗСУ «суворо військові» - об'єкти російських збройних сил, з яких здійснюються удари по Україні, зокрема логістичні центри, командні пункти чи гарнізони з великою кількістю солдатів.

За словами Скібіцького, після звільнення Херсона війна вступила у нову фазу. Російські солдати, виведені із Херсонської області, тепер дислокуються у Запорізькій, Луганській та Донецькій областях. Насамперед, російські збройні сили зосередили свої атаки в районі Бахмута. І для цього є три причини.

По-перше, вони хочуть контролювати всю Донецьку область, по-друге, - атакувати міста Краматорськ та Слов'янськ із півдня, - зазначив представник ГУР МОУ.

І по-третє, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин «дбає про свій престиж. Він звинувачує російську армію в тому, що вона не просувається вперед, але й йому особливо нема чого продемонструвати», - додав він.

Вадим Скібіцький стверджує, що війна в Україні виснажила російську армію. Крім великих втрат серед особового складу через санкції в росії відсутні і більше не виробляються багато комплектуючих для деяких видів озброєння.

Нагадаємо, що Австрія засудила Голодомор 1932-33 років як «жахливий злочин».

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Loading...
Load next