США звинуватили ООН у небажанні розслідувати використання рф іранських безпілотників в Україні

США звинуватили ООН у небажанні розслідувати використання рф іранських безпілотників в Україні

США вважають, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піддався тиску з боку рф, через що не направив до України офіційних осіб для перевірки використання росією іранських безпілотників. Пише Reuters.

Ми шкодуємо, що ООН не зробила кроків для проведення нормального розслідування цього порушення.

Ми розчаровані тим, що секретаріат, очевидно, піддавшись на російські погрози, не виконав мандат, наданий йому Радою безпеки, на проведення розслідування, - сказав Вуд.

США, Великобританія, Франція, Німеччина і Україна заявляють, що постачання росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном. Ці країни наполягають, щоби Гутерріш направив до Києва офіційних осіб для проведення розслідування.

19 грудня, виступаючи на засіданні Радбезу, присвяченому резолюції 2015 року щодо ядерної угоди з Іраном, заступник посла США в ООН Роберт Вуд висловив розчарування з приводу того, що ООН так і не розпочала розслідування щодо використання рф іранських дронів.

Нагадаємо, що росія планує вторгнення до Молдови: названо ймовірну дату.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео) Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео)
Щорічні загальні дебати розпочалися 21 вересня й триватимуть до 27 вересня. Виступ президента України заплановано на сьогодні, 22 вересня.
"Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео) "Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео)
У своєму виступі на 76 сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 22 вересня Президент України Володимир Зеленський багато часу присвятив саме необхідності оновлення ООН.
Президент Зеленський готується до нового візиту у США Президент Зеленський готується до нового візиту у США
Президент візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яка пройде у Нью-Йорку. Ймовірно у США Володимир Зеленський вирушить наприкінці вересня.
Loading...
Load next