Саміт Україна-ЄС призначено на 3 лютого: що будуть обговорювати

Саміт Україна-ЄС призначено на 3 лютого: що будуть обговорювати

Голова Євроради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн проведуть саміт з Україною, із запрошенням Президента Володимира Зеленського, 3 лютого наступного року, повідомив офіційний представник голови Євроради Баренд Лейтс у четвер. Повідомило Reuters.

Місце проведення саміту поки що не визначено.

Я можу підтвердити, що саміт ЄС-Україна відбудеться 3 лютого, і є відкрите запрошення Президенту Зеленському відвідати Брюссель, - сказав Лейтс.

Прессекретар заявив, що запрошення Зеленського відвідати Брюссель не означає, що саме там відбуватиметься саміт.

Офіційні особи заявили, що тема саміту, ймовірно, полягатиме в тому, як ЄС може продовжувати підтримувати Україну проти росії. Керівники двох ключових інституцій ЄС – Єврокомісії та Євроради – також оцінять шлях України до членства у блоці.

Нагадаємо, що сказав Володимир Зеленський у Конгресі США (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Loading...
Load next