"Майбутнє України в ЄС": з'явилася заява за підсумками спільного саміту

"Майбутнє України в ЄС": з'явилася заява за підсумками спільного саміту

Європейський союз підтвердив, що майбутнє України та її громадян знаходиться в ЄС. Союз підтверджує підтримку та відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України. Про це йдеться у заяві за підсумками 24-го саміту Україна-ЄС.

У ЄС ще раз підтвердили, що підтримуватимуть Україні під час війни з росією стільки, скільки потрібно.

Ми підтвердили нашу прихильність до подальшого поглиблення наших відносин, заснованих на спільних цінностях і тісних і привілейованих зв'язках. Угода про асоціацію між Україною та ЄС була і залишається вкрай важливою для полегшення та просування подальшої інтеграції України з ЄС. У ЄС нагадали про рішення Ради Європи визнати європейську перспективу України та надати Україні статусу країни-кандидата. ЄС підтвердив своє зобов’язання підтримувати подальшу європейську інтеграцію України. ЄС ухвалить рішення щодо подальших кроків, коли всі умови, зазначені у висновку Комісії, будуть повністю виконані. Україна наголосила на своїй рішучості виконати необхідні вимоги для якнайшвидшого початку переговорів про приєднання, – йдеться у заяві.

У Євросоюзі наголосили на значних зусиллях, які Україна продемонструвала в останні місяці для виконання умов для членства.

У заяві, зокрема, йдеться:

  • ЄС ніколи не визнає законними будь-які спроби анексії на території України.
  • ЄС продовжуватиме надавати весь спектр гуманітарної допомоги українському народу.
  • Україна та ЄС домовилися продовжувати спільну роботу щодо забезпечення повної відповідальності росії за її злочини, у тому числі шляхом створення належного механізму для злочину агресії.
  • ЄС і надалі посилюватиме санкційний тиск на росію та закликає всі країни приєднатися до введення обмежувальних заходів.
  • Євросоюз засуджує військову підтримку росії з боку влади Ірану та закликає її припинити. Також владу Білорусі закликають припинити допомогу у російській агресії.
  • ЄС підтвердив свою готовність підтримати ініціативу України щодо справедливого миру. Союз підтримує мирний план України із десяти пунктів.
  • ЄС надав Україні військову допомогу у розмірі понад 3,6 млрд євро у рамках Європейського фонду миру та запустив місію для навчання 30 тисяч військових.
  • Євросоюз підтримуватиме Україну в галузі кібербезпеки.
  • Євросоюз фінансово підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно. На даний момент загальна допомога, обіцяна Україні, становить майже 50 млрд євро.
  • ЄС також активізує свою роботу щодо використання заморожених активів росії для підтримки відновлення України та з метою відшкодування збитків.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Loading...
Load next