путін готовий мобілізувати російську економіку та населення протягом багатьох років, щоб досягти успіху в Україні - The Wall Steet Journal

путін готовий мобілізувати російську економіку та населення протягом багатьох років, щоб досягти успіху в Україні - The Wall Steet Journal

Російський диктатор володимир путін місяцями намагався змиритися з тим, що війна в Україні не стала "швидкою, народною і тріумфальною". Це призвело до того, що він опинився у ще більшій ізоляції та став недовірливим, а його владна структура лише зміцнює войовничий світогляд та захищає президента рф від невтішних новин. Зараз путін готовий мобілізувати російську економіку та населення протягом багатьох років, щоб досягти успіху в Україні. Пише The Wall Steet Journal.

Журналісти зазначають, що матеріал заснований на "місяцях інтерв'ю" з нинішніми та колишніми російськими посадовцями та людьми, близькими до кремля. За їх словами, диктатор витратив 22 роки на побудову системи, яка лестить йому, приховуючи або прикрашаючи неприємні дані.

Співрозмовники повідомляють, що протягом літа делегації військових експертів і виробників зброї виходили з президентських зустрічей, запитуючи, чи путін розуміє, що відбувається на полі бою. І хоча диктатор відтоді докладав усіх зусиль, щоб скласти чітку картину війни, за словами джерел, він залишається в оточенні адміністрації, яка підтримує його переконання, що росія досягне успіху, попри людські та економічні втрати, що зростають.

Американські офіційні особи заявили, що їм було важко знайти кремлівського інсайдера, який має вплив на путіна. Він все частіше говорить про росію майже в релігійних термінах, як про тисячолітню цивілізацію, яка веде священну боротьбу, яка виправить історичні помилки та піднесе його до пантеону царських лідерів-завойовників, таких як Петро Перший, - пише видання.

За словами американських чиновників, попри те, що контакти між США та росією відбуваються майже щодня, розмови стали обмеженими, а деякі з найближчих союзників путіна - ще більш жорсткими, ніж сам авторитарний лідер. Колишній офіцер російської розвідки та російські чиновники зауважили, що диктатор отримує письмовий брифінг про війну, оскільки давно відмовився користуватися Інтернетом, побоюючись цифрового стеження, що робить його більш залежним від документів, складених ідеологічно орієнтованими радниками.

Як розповіли співрозмовники, наближені до кремля, путін "залишається цілковито відданим тому, щоб привести Україну до ладу, і готовий мобілізувати російську економіку та населення протягом багатьох років, щоб досягти успіху". Вони додали, що кілька місяців російські офіційні особи, проурядові журналісти та аналітики "намагалися особисто донести до свого президента" інформацію про те, як провалилося його вторгнення, втім у його офісі відповіли, що "володимир володимирович не має бути засмученим прямо зараз".

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення плануванням війни займалося фсб, а не військові. Протягом кількох тижнів до вторгнення міністерство "зберігало звичайний робочий день", вказують джерела, а речник путіна дмитро пєсков, глава мзс рф сергій лавров, керівник штабу антон вайно і Кірієнко, глава внутрішньої політики, не знали про плани.

Нагадаємо, що "Україна планує розширити сферу впливу в світі", – Зеленський.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Бойко сказав: "Немає даних, щоб називати Путіна вбивцею"
Лідер партії ОПЗЖ, Юрій Бойко, в ефірі одного з українських каналів заявив, що він не вважає президента Росії - вбивцею.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next