Рішення ФРН щодо Leopard буде скоро, країни, які мають ці танки, можуть підготувати їх, - Столтенберг

Рішення ФРН щодо Leopard буде скоро, країни, які мають ці танки, можуть підготувати їх, - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом висловив переконання, що рішення Берліна щодо танків Leopard буде оприлюднено найближчим часом, тому країни, які мають цей тип танків, можуть підготувати їх.

У нас сьогодні була хороша дискусія щодо питання німецьких бойових танків. Я впевнений, що незабаром буде знайдене рішення, і я вітаю повідомлення міністра про те, що всі наші союзники, які мають танки Leopard, можуть вільно ідентифікувати ті танки Leopard, які можуть бути доступні Україні, підготувати їх, а також розпочати навчання українських груп на цих бойових танках, - заявив Столтенберг.

Генсек додав, що ухвалення рішення щодо поставки танків Україні може зайняти деякий час, тому країни-партнери можуть розпочати підготовку зараз.

Нагадаємо, що Кабмін погодив звільнення п'ятьох керівників ОВА: про кого йдеться.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України "Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України
Український дипломат вважає, що небажання Берліна надавати зброю Києву може негативно відбитися на відносинах обох країн.
Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії
Українська розвідка прогнозує, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.
Loading...
Load next