Ми розраховуєм провести перше засідання Ради НАТО-Україна за участі Зеленського - Столтенберг

Ми розраховуєм провести перше засідання Ради НАТО-Україна за участі Зеленського - Столтенберг

Союзники по Альянсу рішуче налаштовані на продовження суттєвої допомоги Україні, і розраховують провести перше засідання новоутвореної Ради НАТО-Україна під час саміту у Вільнюсі за участі Володимира Зеленського. 

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Ми працюємо над тим, щоб заснувати нову раду НАТО-Україна, в складі якої Україна та союзники по НАТО будуть рівними, та зможуть обговорювати та приймати рішення, щоб відповісти на спільні занепокоєння. Наша амбіція у тому, щоб провести таку першу зустріч нової ради у Вільнюсі, разом із Президентом Зеленським, - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що українські сили нарощують операції вздовж лінії фронту та досягають поступового прогресу. Водночас вони діють у жорстких умовах місцевості, що була обладнана російськими військами, та ведуть люту боротьбу.

Оскільки російська агресивна війна триває, для нас залишається критично важливим збільшити нашу допомогу. Я вітаю оголошення про надання зброї та тренування для України, включаючи ініціативу за лідерства Нідерландів та Данії із започаткування тренування для українських пілотів на літаках F16 вже цього літа та доставку Україні, разом із Великою Британією та Сполученими Штатами, сотні ракет для протиповітряних систем середнього та великого радіусу дії, - зауважив генеральний секретар НАТО. 

Він повідомив, що союзники збільшили допомогу для України з використанням так званого Пакета широкої допомоги, в рамках якої зобов’язання та оголошені внески вже сягнули 500 мільйонів євро. 

Водночас союзники працюють над розробкою нового багаторічного пакета допомоги для України, який передбачатиме суттєвий обсяг фінансування. Його метою буде допомога у перебудові усього сектору безпеки й оборони України та досягнення її повної взаємосумісності з силами НАТО. Це, на думку Столтенберга, зможе стримати ймовірну російську агресію у майбутньому, вже після завершення війни, та наблизить Україну до НАТО. 

Нагадаємо, На Київщині затримали батька, який постійно гвалтував свою 13-річну доньку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next