У Берліні заявили, що звільнення Криму за допомогою німецьких танків є законним

У Берліні заявили, що звільнення Криму за допомогою німецьких танків є законним

Берлін не встановлюватиме обмежень на території, які Україна може звільнити за допомогою німецьких танків. Зокрема, це стосується тимчасово окупованого Криму, повідомив генеральний секретар Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Кевін Кюнерт в інтерв'ю ntv.

Генсек СДПН зауважив, що Україна бореться за відновлення контролю над своєю територією, зокрема за деокупацію Криму та південних і східних регіонів. Київ сам визначає військові цілі, тому якби німецька зброя була використана для звільнення півострова, це було б "законно", додав він.

Ось у чому справа, і Україна має рацію...Україна сама визначає свої цілі війни, а з ними й питання, коли вона сяде за стіл переговорів... Звичайно, заява про те, що це наше і що ми повинні знову контролювати це, цілком законна, - сказав генсек.

Водночас Кюнерт висловив думку, що наразі Крим "неможливо завоювати військовим шляхом". Він також наголосив, що не можна, щоб російський диктатор володимир путін почав "по своєму трактувати війну" у зв'язку  з поставками Україні німецьких танків.

Ми не повинні дозволити йому класифікувати окремі поставки зброї як вступ у війну і дозволити цьому збентежити нас, - зауважив він, додавши, що в москві називають новою ескалацією "кожну" додаткову поставку зброї Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next