Столтенберг закликав Південну Корею посилити військову підтримку України

Столтенберг закликав Південну Корею посилити військову підтримку України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Південну Корею збільшити військову підтримку України, посилаючись на інші країни, які змінили свою політику ненадання зброї країнам у конфлікті після вторгнення росії. Він зауважив, що для того, щоб "самодержавство і тиранія" не перемогли, Києву потрібне озброєння. Пише Reuters.

Я закликаю Республіку Корея продовжувати і активізувати конкретне питання військової підтримки. Зрештою, це рішення приймати вам, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, політика яких була ніколи не експортувати зброю в країни, що перебувають у конфлікті, зараз змінили цю політику, - сказав Столтенберг, навівши у приклад Німеччину, Швецію та Норвегію.

Він додав:

Якщо ми не хочемо, щоб самодержавство і тиранія перемогли, то їм потрібна зброя, це реальність.

Генсек НАТО здійснив робочий візит до Сеула, щоб зміцнити зв’язки із союзниками США перед обличчям війни в Україні та зростання конкуренції з Китаєм. Виступаючи в Інституті перспективних досліджень Чея, він подякував Південній Кореї за її нелетальну допомогу Україні, але закликав збільшити її, додавши, що існує "термінова потреба" в боєприпасах.

Під час зустрічей із високопоставленими офіційними особами країни Столтенберг стверджував, що події в Європі та Північній Америці взаємопов’язані з іншими регіонами, і що альянс хоче допомогти впоратися з глобальними загрозами шляхом розширення партнерства в Азії. Він також наголосив, що "надзвичайно важливо", щоб росія не виграла цю війну, не лише для України, але й щоб уникнути неправильного повідомлення авторитарним лідерам, у тому числі в Китаї, що вони "можуть отримати те, чого хочуть, силою".

За словами Генсека, хоч Китай не є супротивником НАТО, він став "набагато вище" в порядку денному Альянсу.

Ми вважаємо, що нам слід співпрацювати з Китаєм у таких питаннях, як контроль над озброєннями, зміна клімату та інші питання. Але водночас ми чітко розуміємо, що Китай кидає виклик нашим цінностям, нашим інтересам і нашій безпеці, - підсумував він.

Нагадаємо, що 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next