"Коли росіяни прийдуть на колінах - везіть їх до Переяслава": Дуда про розмову із Зеленським

"Коли росіяни прийдуть на колінах - везіть їх до Переяслава": Дуда про розмову із Зеленським

Президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи під час зустрічі з поляками у Латвії, розповів, що у розмові з українським колегою Володимиром Зеленським запропонував провести мирні перемовини з росією після перемоги України у Переяславі.

Нещодавно я сказав президенту Зеленському: Володимире, зважаючи на нашу історію, на те, як колись ці шляхи розійшлися, я вас прошу, як тільки ви переможете росію, коли росіяни прийдуть сюди на колінах, щоб підписати мир, везіть їх у Переяслав. Нехай вони підпишуть з вами мир там. Нехай перекреслять цим усі роки радянського і російського впливу, і тієї неволі від царських часів аж до недавнього часу, від яких ви тепер знову боронитеся, - заявив Дуда.

Він зауважив, що його країна та інші "хотіли б мати можливість жити з росіянами в мирі, вільно розвиватися, мати можливість торгувати, разом будувати життя і багатство", проте це "неможливо, бо вони нападають грабують, вбивають, хочуть забрати волю". Окрім цього, польський президент висловив впевненість, що Україна переможе у війні, зокрема завдяки міжнародній підтримці, і зазначив, що сьогодні українці захищаються з "великою мужністю та неймовірною рішучістю"

Я вірю, що ми разом будуватимемо наше процвітання тут, у нашій частині Європи, як три братні народи, разом і з нашими спільними сусідами – литовцями, і з вашими сусідами – естонцями, а також нашими друзями. Що тут разом ми будемо монолітом країн, які чудово розуміють, знають свою історію, дружать, торгують одна з одною, ведуть бізнес, підтримують одна одну, - наголосив Дуда.

Він також подякував владі Латвії за підтримку України в її захисті.

Ми ділимося, як я часто наголошую, – і хлібом, і зброєю. Просто те, що ми маємо. Дехто ділиться своїми домівками, поступаючись місцем тим, хто зі страху втік з України перед війною, - підсумував президент Польщі.

Нагадаємо, що ексглава Пентагону закликав надати Україні винищувачі та ATACMS.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021" У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021"
У Міністерстві національної оборони Польщі зауважили, що агресія Кремля проти України також почалася з військових маневрів на кордоні.
“Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС “Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС
Дуда підкреслив що сьогодні "залізна завіса" зроблена не з заліза, а з митних бар'єрів, візових обмежень і відсутності перспектив членства.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Loading...
Load next