Україна заслуговує членства у НАТО відразу після війни, - новий президент Чехії

Україна заслуговує членства у НАТО відразу після війни, - новий президент Чехії

Обраний президент Чехії Петр Павел вважає, що Україні слід дозволити вступити до НАТО, щойно закінчиться війна. Про це він сказав у інтерв’ю BBC.

У своєму першому після обрання інтерв’ю міжнародним ЗМІ Павел, відставний генерал НАТО, сказав, що Україна "морально і практично готова" приєднатися до західного альянсу після закінчення війни.

Українська армія буде, мабуть, найдосвідченішою армією в Європі. Україна заслуговує бути частиною спільноти демократичних країн, – сказав Павел.

На уточнювальне запитання BBC, чи стосується це членства у НАТО, Павел відповів ствердно. 

Я вважаю, вони дійсно цього заслуговують, – зазначив він.

Він також підкреслив, що закінчення війни – повністю в руках росії.

Потрібно лише одне рішення президента путіна вивести свої сили з України, і війна закінчиться, – сказав Павел.

Нагадаємо, що "Маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому", – Буданов.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Loading...
Load next