Верховна Рада звернулася до ПА ОБСЄ про неприпустимість участі представників рф та Білорусі у статутних органах Асамблеї

Верховна Рада звернулася до ПА ОБСЄ про неприпустимість участі представників рф та Білорусі у статутних органах Асамблеї

Верховна Рада звернулася до Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) та парламентів її держав-членів щодо неприпустимості участі парламентаріїв російської федерації та Республіки Білорусь у роботі статутних органів Асамблеї. Відповідний проєкт постанови №8396 підтримали 322 народних депутати на пленарному засіданні парламенту у понеділок у Києві.

Нардепи закликали ПА ОБСЄ затвердити правила процедури Асамблеї, які передбачають припинення повноважень представників парламентів держав-учасниць, які порушують принципи ОБСЄ та здійснюють акт збройної агресії та, зокрема, ухвалити рішення про зупинення повноважень щодо членів парламентських делегацій рф та Білорусі.

Нардепи також звернулися з проханням до парламентів держав-членів ОБСЄ закликати свої уряди застосувати візові обмеження до членів парламентів РФ та Білорусі, які перебувають під санкціями Європейського Союзу та інших держав-учасниць ОБСЄ.

Крім цього, народні депутати запропонували парламентам країн-учасників ОБСЄ схвалити законодавчі норми щодо конфіскації заморожених фінансових та інших активів рф та її громадян для подальшої їх передачі Україні як компенсації за заподіяну агресією шкоду, долучитися до ініціативи створення Спеціального міжнародного трибуналу, визнати російську федерацію державою-терористом та посилити санкційний тиск на неї.

Нагадаємо, що Ігор Абрамович від ОПЗЖ складає мандат.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next