путін сприяє корупції, щоб заспокоїти своїх політичних прихильників – ISW

путін сприяє корупції, щоб заспокоїти своїх політичних прихильників – ISW

В Інституті вивчення війни (ISW) вказують на те, що президент росії володимир путін впроваджує корупцію за допомогою законодавчих маніпуляцій, щоб "заспокоїти політичних гравців", які його підтримують. Повідомляють у звіті ISW.

путін продовжує відкривати двері для подальшої інституціоналізації корупції в росії за допомогою законодавчих маніпуляцій. Він підписав указ 6 лютого, який дозволяє російським депутатам і сенаторам не публікувати свої доходи у відкритому доступі.

Раніше путін затвердив указ від 29 грудня 2022 року, який звільнив усіх російських чиновників, включно з військовими та правоохоронцями, від публічного декларування доходів.

Ці два укази, ймовірно, є спробою Кремля заспокоїти політичних гравців, які складають внутрішню базу підтримки путіна, і, швидше за все, продовжуватимуть сприяти інституціоналізації корупції в росії, – підсумовують військові аналітики.

За оцінками українських офіційних осіб, російські війська готуються розпочати широкомасштабний вирішальний наступ на сході України в середині-кінці лютого. Деякі пронаціоналістичні особи продовжували висловлювати скептицизм щодо здатності росії розпочати успішний наступ наприкінці лютого.

Пов'язаний з "Вагнером блогер зазначив, що начальник російського Генштабу рф генерал армії Валерій Герасимов має обмежений часовий проміжок для початку широкомасштабної наступальної операції в Україні, перш ніж її буде повністю неможливо здійснити.

Російський терорист Ігор Гіркін, спрогнозував, що російський рішучий наступ не буде успішним, доки Росія не мобілізує більше людської сили, а також промислової та економічної. Гіркін стверджував, що атака без такої мобілізації невдовзі досягне своєї кульмінації.

Аналітики вказують, що обидва спостереження підкреслюють: російське військове командування, схоже, поспішає розпочати вирішальний наступ, ймовірно, напередодні прибуття західної військової допомоги та весняного сезону в Україні приблизно в квітні, що перешкоджає російським механізованим маневрам навесні 2022 року.

Призначені Кремлем російські та окупаційні чиновники продовжують впроваджувати схеми соціальних виплат, спрямовані на дітей і підлітків в окупованих районах України, з метою зміцнення соціального контролю та інтеграції цих територій до складу росії.

В інституті припускають, що російські чиновники виконують володимира путіна щодо створення на окупованих територіях України низки соціальних установ і програм для збору персональних даних дітей, виконання різних функцій соціального програмування, спрямованих на інтеграцію окупованих територій з використанням псевдогуманітарних організацій, а також створення умов для легітимізації та інституціоналізації депортації та усиновлення українських дітей в російські сім'ї.

Кремль продовжує відмовляти пригожину в легітимності та повноваженнях у росії. Московський суд відмовився визнати пригожина власником і засновником ПВК "Вагнер" після перегляду позову Пригожина проти російського журналіста Олексія Венедиктова 6 лютого.

ISW раніше оцінював, що зменшення залежності російських військових від сил "Вагнера" навколо Бахмута, ймовірно, зменшує вплив Пригожина у найближчому оточенні Кремля.

Привабливість пригожина в російському націоналістичному інформаційному просторі також може знижуватися, оскільки він продовжує надмірно компенсувати кульмінацію атаки Вагнера навколо Бахмута, – йдеться у звіті.

Основні висновки ISW за 6 лютого:

  • За оцінками української влади, російські війська готуються до широкомасштабного вирішального наступу на сході України в середині-кінці лютого.
  • Окремі російські націоналістичні особи продовжували висловлювати скептицизм щодо здатності росії розпочати успішний наступ наприкінці лютого.
  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц підірвав брехливий наратив Путіна про те, що надання німецьких танків Україні загрожує російській безпеці.
  • Призначені кремлем російські та окупаційні чиновники продовжують впроваджувати схеми соціальних виплат, орієнтовані на дітей та підлітків в окупованих районах України, з метою посилення соціального контролю та інтеграції цих територій до росії.
  • путін продовжує відкривати двері для подальшої інституціоналізації корупції в росії через законодавчі маніпуляції.
  • кремль продовжує відмовляти фінансисту групи "Вагнера" євгену пригожину в легітимності та повноваженнях у росії.
  • Привабливість пригожина в російському націоналістичному інформаційному просторі також може знижуватися, оскільки він продовжує надмірно компенсувати кульмінацію атаки "Вагнера" навколо Бахмута.
  • Невдачі західних санкцій, спрямованих проти надання Ірану компонентів озброєнь, ймовірно, сприяли тому, що росія змогла обійти західні санкції і придбати бойові безпілотники через військову співпрацю з Іраном.
  • російські війська, ймовірно, досягли тактичних успіхів на північний схід від Куп'янська в період з 4 по 6 лютого. російські джерела стверджують, що 5 і 6 лютого російські війська просунулися на захід від попередніх позицій на лінії Сватове-Кремінна.
  • Станом на 6 лютого українські сили утримують позиції в Білогорівці Луганської області, незважаючи на заяви росії про те, що окупанти захопили населений пункт 3 лютого.
  • Загарбники продовжили наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута, але станом на 6 лютого так і не оточили населений пункт.
  • російські війська провели обмежені наземні атаки в районі Авдіївки-Донецька.
  • Українські війська продовжували обмежені спроби форсувати річку Дніпро.
  • російським регулярним і нерегулярним військам, можливо, все важче набирати новобранців з російських виправних колоній через великі втрати серед колишніх новобранців з колоній.
  • Окупаційні війська продовжують боротися з міжетнічною напруженістю та напруженістю між іррегулярними силами.
  • російські чиновники та окупаційна влада можуть посилювати заходи оперативної безпеки, щоб приховати нові розгортання російських військ на Донбасі.

Нагадаємо, що Рада визнала ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Loading...
Load next