Кулеба обговорить з головою МЗС Франції скандал навколо "Ашан" і допомоги армії рф

Кулеба обговорить з головою МЗС Франції скандал навколо "Ашан" і допомоги армії рф

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що збирається обговорити зі своєю французькою колегою Катрін Колонною ситуацію навколо російської "дочка" французького Auchan після появи розслідування щодо постачання товарів російським військовим.

Минулого року я закликав світ бойкотувати "Ашан" за те, що він не пішов із росії та не припинив фінансування військових злочинів. Проте реальність виглядає набагато гіршою: "Ашан" перетворився на повноцінну зброю російської агресії. Я маю намір обговорити це зі своєю французькою колегою, - написав Кулеба у Twitter.

Так голова МЗС України прокоментував появу інформації на основі документів, отриманих громадською організацією Bellingcat, розслідування сайту The Insider і Le Monde. 

The Insider зазначає, що "російський "Ашан" від початку повномасштабного вторгнення постачав товари для російських військових на територіях окупованих областей України". Як показало спільне розслідування The Insider, Le Monde та Bellingcat, постачання військовим позиціонувалося як "гуманітарна допомога" і складалося як з товарів з "ашанівських" складів, так і з товарів, зібраних волонтерами на території магазинів "Ашан" у різних регіонах країни, пише The Insider.

Нагадаємо, що Дуда планує переконувати Байдена збільшити кількість військ і техніки в Польщі.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
"Час називати речі своїми іменами": Кулеба заявив, що вимоги Путіна щодо сфер впливу неправомірні та загрожуть міжнародній безпеці "Час називати речі своїми іменами": Кулеба заявив, що вимоги Путіна щодо сфер впливу неправомірні та загрожуть міжнародній безпеці
17 грудня Росія висунула США та НАТО умови щодо гарантій безпеки, однією з яких є невступ України до Альянсу.
Loading...
Load next