Українські посольства отримали 17 листів із залякуваннями дипломатів, - Кулеба

Українські посольства отримали 17 листів із залякуваннями дипломатів, - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що було 17 випадків отримання посольствами листів-бомб або листів, які містять частини тварин, наприклад, очі корів і свиней. Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

Ця кампанія спрямована на те, щоб посіяти страх і залякати українських дипломатів, - сказав Кулеба.

Телеканалу повідомив, що його кореспонденту в Києві було показано зображення одного з листів, що містить, за словами офіційних осіб, очне яблуко свині всередині м'якого конверта.

Усе почалося з вибуху в посольстві України в Іспанії. Але те, що послідувало за цим вибухом, було більш дивним і, я б навіть сказав, хворим, - сказав Кулеба.

На запитання, хто, на його думку, стоїть за цими листами, міністр відповів: "Я відчуваю спокусу одразу назвати росію, тому що насамперед потрібно відповісти на запитання, кому це вигідно?".

Можливо, цей терор - відповідь росії на дипломатичний жах, який ми створили для Росії на міжнародній арені, і таким чином вони намагаються дати відсіч, програючи реальні дипломатичні битви одну за одною, - сказав він.

Кулеба додав, що, на його думку, росія або несе пряму відповідальність, або хтось, "хто симпатизує і намагається посіяти страх".

Висновок зроблять слідчі, але я думаю, що ці дві версії мають найбільший сенс, - сказав він.

Раніше у п'ятницю МЗС України повідомило, що після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також до консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.

У пакунках були очі тварин, а самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Бухарестська дев'ятка" готує рішення про оборонну та економічну допомогу Україні на тлі посиленої агресії РФ "Бухарестська дев'ятка" готує рішення про оборонну та економічну допомогу Україні на тлі посиленої агресії РФ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь в міністерській зустрічі "Бухарестської дев'ятки" НАТО, під час якої представники дев'яти країн-членів Альянсу повідомили про готовність допомогти Україні на тлі посиленої агресії Російської Федерації.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next