НАТО має серйозно підготуватися до можливого контролю рф над білоруссю - ISW

НАТО має серйозно підготуватися до можливого контролю рф над білоруссю -  ISW

путін, швидше за все, може досягти значних успіхів у відновленні сюзеренітету росії над білоруссю, незалежно від результату його вторгнення в Україну, якщо Захід не вдасться до рішучих дій. Пише Інститут вивчення війни.

За попередніми оцінками ISW, путін, швидше за все, досягне значних успіхів у відновленні сюзеренітету рф над білоруссю, незалежно від результату його вторгнення в Україну.

Імовірні постійні успіхи росії в білорусії ставлять Захід перед вибором, що робити з потенційним майбутнім безпековим ландшафтом на східному фланзі НАТО.

Якщо Захід дозволить путіну зберегти свої нинішні завоювання в Україні, особливо в Криму та східній частині Херсонської області, тоді Кремль зможе використати як окуповані білоруські, так і українські території, щоб ще більше буде загрожувати Україні та східному флангу НАТО.

Як альтернатива Захід міг би встановити умови н майбутнє, де територіально єдина Україна стане надійним військовим партнером у захисті східного флангу НАТО від росії та окупованої рф білорусі, вважають в Інституті вивчення війни.

Це довгострокове майбутнє рішення повинно ґрунтуватися на негайних та рішучих діях Заходу, щоб дати Україні можливість вигнати російські війська зі своєї території.

У ISW зазначили, дуже малоймовірно, що Захід зможе ефективно відреагувати на російську кампанію із поглинання білорусі без попередньої поразки рф в Україні.

Нагадаємо, що "Україна, ЄС та НАТО домовилися створити координаційний механізм задля збільшення виробництва озброєнь", - Кулеба.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Loading...
Load next