Україна не почне військові дії у Придністров'ї, хоча має на це право - депутат партії Санду

Україна не почне військові дії у Придністров'ї, хоча має на це право - депутат партії Санду

Депутат від партії влади Молдови "Дія і солідарність" Оазу Нантой вважає, що Україна має право розглядати військовий сценарій у Придністров’ї, однак не робитиме цього. Про це Нантой розповів у інтерв’ю "Європейській правді".

Політик відзначив, що зараз Україна розглядає Придністров'я як другорядну, але реальну небезпеку. 

Війна - це справа кривава, жорстока і непередбачувана, тож зберігається ризик удару в спину Україні з Придністров'я, тобто з території Молдови. І Україну дратує те, що вона змушена тримати військові підрозділи в цьому регіоні, - сказав Нантой.

За його словами, загроза нападу російських сил на Україну з території Молдови не першорядна, але все одно це неприємно, тому для Києва тут діє своя логіка війни: "бути чи не бути".

І Україна має повне право розглядати, зокрема, військовий сценарій попередження удару з території Молдови, - пояснив депутат.

Однак Нантой вважає, що Україна не піде таким шляхом. 

Хочу наголосити, що зараз існує відвертий конструктивний діалог між Україною і Молдовою. І є офіційна позиція Молдови про те, що "придністровський конфлікт" - це не той конфлікт, який потрібно вирішувати військовими методами. Тут маса аргументів, - пояснив він.

Політик також підкреслив: хоча загроза для України з боку Придністров’я зберігається, на лівому березі Дністра сьогодні немає охочих воювати проти України або проти Молдови. 

Україна не буде починати військові операції в Придністров'ї. І тому, що є діалог (на цю тему) між Києвом і Кишиневом. І тому що сьогодні ситуація на фронті така, що ця військова операція не потрібна, - вважає Нантой.

Нагадаємо, що путін дозволив Міноборони відновити контроль над всіма російськими силами в Україні – ISW.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next