До Києва приїхали керівники Соціал-демократичної партії Німеччини, які за дипломатію з рф

До Києва приїхали керівники Соціал-демократичної партії Німеччини, які за дипломатію з рф

Через рік після нападу росії на Україну лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль і лідер фракції СДПН Рольф Мютценіх прибули до Києва з першим візитом. Повідомляє Tagesschau.

Вони прибули до столиці України Києва рано вранці спеціальним потягом, щоб пізніше провести переговори з представниками українського уряду і парламенту. З міркувань безпеки точна програма візиту не була опублікована.

Кілька високопоставлених політиків СДПН відвідали Україну з моменту вторгнення - передусім канцлер Олаф Шольц у червні 2022 року. Міністр оборони Борис Пісторіус відвідав Україну всього через кілька днів після вступу на посаду.

СДПН перебуває у складному становищі в Україні через свою політику щодо росії до вторгнення. Її звинувачують у тому, що вона десятиліттями недооцінювала президента росії Владіміра Путіна і надто покладалася на співпрацю з росією.

Ми маємо наполегливо намагатися врегулювати конфлікт росії та України шляхом дипломатії, - заявляв Мютценіх наприкінці січня.

Втім, і Клінгбайль, і Мютценіх вже відкрито визнали свої помилки. У грудні СДПН хоче переглянути свою зовнішню політику, а отже, і своє ставлення до росії на партійній конференції. В той же час і Клінгбайль, і Мютценіх наполягають на більшій ролі дипломатії у намаганні завершити війну.

Іноді у мене паморочиться голова, коли я бачу, що дискусії ведуться тільки про зброю. Я шокований, коли бачу, як сьогодні майже зневажається поняття дипломатії, - сказав Клінгбайль у середині січня.

Нагадаємо, що путін має вивести війська з України, це основа для переговорів - канцлер Німеччини.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Росія не диктуватиме НАТО свої умови - міністерка оборони ФРН Росія не диктуватиме НАТО свої умови - міністерка оборони ФРН
Росія вимагає гарантії того, що НАТО відмовиться від будь-якої військової діяльності в Східній Європі та Україні, а також вето Росії щодо майбутнього членства України в НАТО, яке Захід уже виключив.
"Північний потік-2" не відповідає нормам ЄС, - заявила Німеччина "Північний потік-2" не відповідає нормам ЄС, - заявила Німеччина
За словами глави МЗС, зараз газопровід не можуть схвалити.
Loading...
Load next