путін має вивести війська з України, це основа для переговорів - канцлер Німеччини

путін має вивести війська з України, це основа для переговорів - канцлер Німеччини

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у неділю CNN, що будь-які переговори про припинення війни в Україні розпочнуться лише після того, як путін зрозуміє, що він не виграє.

На мій погляд, необхідно, щоб путін зрозумів, що з цим вторгненням та його імперіалістичною агресією він не досягне успіху — що він має вивести війська. Це є основою для переговорів, — сказав Шольц.

Він додав, що вважає, що Україна «готова до миру».

Якщо подивитися на пропозицію українців, то легко зрозуміти, що вони готові до миру. Щось має бути зроблено. Це має зробити путін, - сказав Шольц.

На запитання, чи буде укладено правочин, який покладе край війні, можливо, якщо Україна визнає, що не поверне собі Крим чи частини східного Донбасу, Шольц сказав, що без української сторони рішення не буде ухвалено.

Ми не прийматимемо рішення замість них. Ми їх підтримуємо, - сказав він.

Проте кореспондент запитав канцлера, чи заохочуватиме він Україну до розгляду такої угоди.

Ми сказали, що вони можуть піти на членство у Євросоюзі. Вони працюють над тим, щоб досягти прогресу за всіма важливими для цього критеріями. Я думаю, вони знають, що ми готові організувати певний шлях гарантій безпеки для країни,  мирний час прийде, але ми ще не там, - сказав Шольц.

Нагадаємо, що Пригожин порозмірковував про відхід від Бахмута та падіння фронту до кордонів росії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next