Чотири позиції "Формули миру" Зеленського залишатимуться незмінними - Данілов

Чотири позиції "Формули миру" Зеленського залишатимуться незмінними - Данілов

Чотири позиції "Формули миру" щодо закінчення російсько-української війни, запропоновані Президентом Володимиром Зеленським, - повернення до кордонів 1991 року, компенсація росією завданих збитків, притягнення військово-політичного керівництва рф до відповідальності та гарантії безпеки - залишаються незмінними. На цьому в етері національного телемарафону наголосив секретар РНБО Олексій Данілов. 

Без нас ніхто нашу долю вирішувати не буде. Ми будемо сідати за стіл та розмовляти. У нас є наша Конституція, наші закони, наша територія та наше розуміння, яке ми будемо пропонувати бачення світу найближчим часом.

Чотири позиції, які проголосив наш Президент, є незмінними. Повернення до кордонів 1991 року - перша позиція. Повна компенсація російською федерацією збитків - друга. Юридична відповідальність усього керівництва рф за всі дії, скоєні на території України - третя, і четверта - гарантії безпеки для нашої країни на довгий проміжок часу, - зауважив Данілов.

Відповідаючи на запитання, чи потрібно наразі обговорювати курс України на НАТО та ЄС у межах "мирного плану", секретар повідомив, що усі дії та процеси, які відбуваються на міжнародних майданчиках, відповідатимуть інтересам держави, зокрема нормам, прописаним у Конституції.

Щодо гарантій безпеки, Данілов зазначив, що це питання є "непростим", але вони повинні бути "абсолютно фундаментальними, зафіксованими", країна "повинна знаходитися у стані спокою". Без цієї умови, продовжив він, економіка країни не буде розвиватися, оскільки "ніхто не буде вкладати гроші в країну, у якій є невирішене питання".

Нам треба сталий мир, перемога, кордони 1991 року, і от тоді ми можемо розуміти, що завдання даного етапу розвитку нашої країни ми виконали. Нам треба поставити крапку у цьому питанні раз і назавжди, щоб росія припинила мати бажання сунути носа до нашої території, - підсумував Данілов.

Нагадаємо, що у Пентагоні прогнозують важкі бої в Україні навесні та влітку.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
Loading...
Load next