У нас лишилося мало варіантів для військової допомоги Україні, - президент Чехії

У нас лишилося мало варіантів для військової допомоги Україні, - президент Чехії

Чеська Республіка допомагала Україні з поставками озброєнь, як могла, але у неї вже не лишилося багато варіантів для подальшої допомоги. Про це президент Чехії Петр Павел сказав в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung.

За словами Павела, Чехія вже надала Україні все, що могла. Він ще бачить певні можливості у сфері протиповітряної оборони та боєприпасів, для яких Чехія має виробничі потужності.

Однак з таким виробництвом може виникнути проблема через брак робочих рук і нинішній низький рівень безробіття.

Робочу силу тут важко знайти. Але є можливості, наприклад, у вигляді робітників з України, - сказав він.

Павел вважає рішення Німеччини надати Україні танки Leopard 2 дуже хорошим кроком. "Це відкрило двері для всіх інших країн. Для успішного наступу українцям зараз потрібні танки, бронемашини, артилерія, засоби протиповітряної оборони і багато-багато боєприпасів", - сказав він.

Також допоможуть винищувачі МіГ-29, які перейдуть з Польщі та Словаччини до України. Кожен літак має значення. Мені бракує уяви, що ми можемо зробити далі, - сказав чеський президент.

Він додав, що надання західних літаків було б логічним кроком, але в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що Михайло Федоров про плани осучаснення навчання.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Тупицький знову не прийшов до суду: адвокати запевняють, що він госпіталізований Тупицький знову не прийшов до суду: адвокати запевняють, що він госпіталізований
Печерський райсуд Києва відклав до 29 квітня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного Суду скасовано, через його неявку на засідання.
Екватор каденції Президента: в п'ятницю Зеленський проведе пресмарафон Екватор каденції Президента: в п'ятницю Зеленський проведе пресмарафон
Пресмарафон «30 запитань Президенту України» розпочнеться о 12:00 і триватиме три години.
Loading...
Load next