У Білому домі підтрвердили зустріч Зеленського і Байдена на саміті НАТО

У Білому домі підтрвердили зустріч Зеленського і Байдена на саміті НАТО

Президент США Джо Байден зустрінеться зі своїм колегою Володимиром Зеленським під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це журналістам на саміті заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє AFP.

Як зазначив посадовець, лідери держав проведуть зустріч у середу, 12 липня.

За словами Саллівана, НАТО визначить шлях реформ для України, щоб вона могла з часом приєднатися до Північноатлантичного Альянсу, але без якогось «графіку».

Шлях реформ для України буде розроблений, але я не можу встановити графік, – уточнив він.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден у межах саміту. Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі проведе дві двосторонні зустрічі високого рівня – з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і президентом України Володимиром Зеленським.

Як пише Politico, Байден намагатиметься переконати Зеленського, що усунення низки бюрократичних перешкод і реформ, а також «значні безпекові зобов'язання» з боку США та деяких союзників по НАТО – це максимум, який Київ може отримати у Вільнюсі цього року.

Нагадаємо, Зеленський підтвердив особисту участь у саміті НАТО

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів – Маркарова (відео) Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів – Маркарова (відео)
Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що посольства України та Сполучених Штатів працюють над організацією зустрічі Джо Байдена та Володимира Зеленського.
Loading...
Load next