Перший візит: Зеленський з дружиною прилетів до США (фото)

Перший візит: Зеленський з дружиною прилетів до США (фото)
Першого вересня вперше за чотири роки український президент приїде до Білого дому та зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом. Лідери країн обговорять питання безпеки та стратегічного партнерства, а також підпишуть документи у сфері оборони.

Сьогодні, 31 серпня, близько 01:00 за київським часом, президент Володимир Зеленський написав на своїй сторінці в Instagram, що він разом зі своєю дружиною Оленою Зеленською прилетів до Вашингтона. Трапилось це рамках робочого візиту до США для зустрічі з президентом Джозефом Байденом.

Попереду — обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США. Впевнений, наша зустріч буде змістовною, - написав Зеленський у пості.

Зокрема, на порядку денному візиту – зустріч лідерів двох країн у форматі віч-на-віч та в розширеному складі делегацій. Планується, що представники України та США підпишуть низку документів. Програма візиту розрахована на декілька днів і охопить низку міст на Східному та Західному узбережжях США.

Окрім цього, сьогодні, о 14:00 за місцевим часом (21:00 за київським) запланована зустріч Зеленського і міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони США Ллойдом Остіном - вона відбудеться в Пентагоні.

Також перша леді України повідомила про свою програму перебування в США, в яку входять:

  • запуск аудіогіду українською мовою в садибі першого президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон;
  • зустріч із жінками Power women;
  • відкриття "Українського дому";
  • відвідування музею Голокосту;
  • робочі зустрічі в Стенфордському університеті та в Управлінні освіти Сан-Франциско;
  • відвідування художньої галереї De Young.

Кожна подія цих активних днів – можливості, перспективи та взаємообмін для США та України. Впевнена, що завдяки "м’якій силі" культурної дипломатії ми станемо ще ближчими, а наш зв’язок посилиться, - зазначила дружина українського президента.

Нагадаємо, що зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом не відбудеться 31 серпня. Зустріч президентів перенесли з 31 серпня, оскільки це останній день евакуаційних процедур з Афганістану.

Дата нової зустрічі - 1 вересня"З огляду на непередбачуваність і напруженість ситуації в Афганістані, не може виникати жодних двозначностей через те, що американській стороні потрібен фокус на цій темі в цей день", - повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також
Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня
Міністр Дмитро Кулеба розповів, що наразі ведуться переговори щодо зустрічі президента США із Володимиром Зеленським. Ймовірна дата візиту Джо Байден в Україну - кінець липня.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів – Маркарова (відео) Україна і США працюють над організацією зустрічі президентів – Маркарова (відео)
Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що посольства України та Сполучених Штатів працюють над організацією зустрічі Джо Байдена та Володимира Зеленського.
Loading...
Load next