Суд розриває договір Лаври з монастирем УПЦ

Суд розриває договір Лаври з монастирем УПЦ

9 серпня 2023 року Господарський суд міста Києва визнав законним розірвання договору безоплатного користування, укладеного між Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (Чоловічий монастир) УПЦ та Національним заповідником «Києво-Печерська лавра». Мова про приміщення Нижньої Лаври.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики. 

Тим самим Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позовних вимог Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Чоловічий монастир) УПЦ. Ця релігійна організація й надалі хотіла користуватися культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю, - повідомили у міністерстві.

Міністерство культури та інформаційної політики виявило під час перевірки низку порушень договору, укладеного між УПЦ та заповідником, які й стали підставами до його розірвання. Як повідомляється, судом підтверджено законність розірвання договору з боку заповідника.

Нагадаємо, Суд звинувачує військового рф за згвалтування жительки Ізюмщини.

Соломія Наумко - pravdatutnews.com

Читайте також
З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса
Київський апеляційний суд постановив стягнути майже 140 тис. грн з кума Путіна, яке має відшкодувати витрати видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони книги "Справа Василя Стуса".
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Loading...
Load next