"Вугільна справа" Медведчука: суд дозволив затримати колишнього міністра Демчишина

"Вугільна справа" Медведчука: суд дозволив затримати колишнього міністра Демчишина
Він є фігурантом в так званій "вугільній справі" народного депутата Віктора Медведчука

Печерський районний суд Києва дозволив затримати колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Про це йдеться в рішенні суду.

Зазначається, що він є фігурантом в так званій "вугільній справі" народного депутата Віктора Медведчука, яка стосується постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Надати дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, - йдеться в рішенні.

Додамо, що Демчишина повинні доставити до суду не пізніше 36 годин з моменту затримання. Як повідомили ЗМІ, колишній міністр перебуває не в Україні. 

Нагадаємо, в листопаді слідчі СБУ і Держбюро розслідувань заочно вручили Демчишину підозру в контрабанді вугілля з окупованого Донбасу.

За інформацією слідства, він у грудні 2014 - лютому 2015 року призначив на посади держпідприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій "Л/ДНР". А також нібито змусив керівництво "Центренерго" укласти кілька угод з ними, в тому числі на постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд гривень.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
"Росія ніколи не визнає себе стороною конфлікту на Донбасі" - Путін "Росія ніколи не визнає себе стороною конфлікту на Донбасі" - Путін
Відповідну заяву президент РФ озвучив у етері каналу "Россия 24".
Loading...
Load next