Ми очікуємо розуміння від української влади, адже у нас є власні інтереси та зобов'язання – Анджей Дуда

Ми очікуємо розуміння від української влади, адже у нас є власні інтереси та зобов'язання – Анджей Дуда

Польща послідовно підтримує Україну у її захисті від російської агресії, при цьому найважливіший обов'язок польської влади – охорона інтересів Республіки Польща, а отже, захист внутрішнього ринку та ринку ЄС.

Про це повідомив Президент Польщі Анджей Дуда, передає PAP.

Ми очікуємо, що українська влада зрозуміє, що у нас є власні інтереси та зобов'язання, – заявив президент Польщі.

Щодо заяви прем'єра-міністра Матеуша Моравецького про те, що Польща, навіть усупереч рішенню Єврокомісії, не погодиться зняти блокаду на імпорт українського зерна до Польщі після 15 вересня, Анджей Дуда наголосив, що Польща підтримує Україну в її захисті від російської агресії. Але це інша справа і наш найважливіший обов'язок – стояти на варті інтересів Республіки. А отже, захищати внутрішній ринок та ринок Європейського Союзу, який починається з нас. Також у наших інтересах визнати історичну правду у просторі між державами.

Президент Польщі прокоментував заяву керівника Управління міжнародної політики Марцина Пшидача про те, що Київ не цінує польської допомоги.

Міністр не мав на увазі те, що наші друзі з України говорять щодня в засобах масової інформації: "Дякую, дякую, дякую". Ми це дуже часто чуємо від простих людей і це дуже цінуємо. Але від української влади ми очікуємо розуміння в певних питаннях – також, що у нас є свої інтереси та зобов'язання, – повідомив Дуда.

Він також зазначив, що з таким розумінням "іноді буває по-різному".

Ми маємо пам'ятати, що вони є в особливій ситуації. Тому іноді їм потрібно сказати: ми розуміємо, що ви воюєте, але пам'ятайте, що ми теж живемо по сусідству і маємо свої зобов'язання перед польським суспільством, – додав Дуда.

Нагадаємо, Молдова припиняє дію угоди з СНД щодо роззброєння

Софія Ратинська - pravdatutnews.com
 

Читайте також
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
Loading...
Load next