Швейцарія не визнаватиме паспорти, які рф видає на тимчасово окупованих територіях України

Швейцарія не визнаватиме паспорти, які рф видає на тимчасово окупованих територіях України

Нові обмеження стосуються документів російського зразка, виданих на окупованих рф територіях східної України, а також у двох грузинських регіонах – Абхазії та Південній Осетії. У 2008 році ці регіони були визнані рф як незалежні держави, проте більшість країн світу не визнає їх.

Про це повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

Для поїздок до Шенгенської зони не можна буде використовувати російські закордонні паспорти, видані в Абхазії та Південній Осетії починаючи з серпня 2008 року. Для Криму та Севастополя нова заборона поширюється на російські паспорти, видані починаючи з березня 2014 року. Закордонні паспорти та інші документи, видані рф в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей України, починаючи з травня 2022 року, також визнаються такими, що суперечать Шенгенським нормам.

Обмеження стосуються звичайних закордонних паспортів та дипломатичних паспортів, посвідчень осіб без громадянства, свідоцтв про повернення, посвідчень особи моряка. Для мешканців постраждалих регіонів зберігається можливість отримання гуманітарних віз, віз, виданих з міркувань національного інтересу, а також віз, зумовлених міжнародними зобов'язаннями.

Нагадаємо, США схвалили надання Україні винищувачів F-16 – Reuters

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next