Парламент повернув звітування політичних партій

Парламент повернув звітування політичних партій

Верховна Рада схвалила законопроєкт про відновлення обов’язкового фінансового звітування політичних партій. В цілому законопроєкт підтримало 309 депутатів, тепер його має підписати президент.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Партії, які мають право на державне фінансування статутної діяльності, будуть зобов’язані надати звіти впродовж 90 днів після набрання законом чинності. Якщо партії призупинили подання звітів у 2020 у зв’язку з COVID-19, а пізніше через воєнний стан, вони повинні поінформувати про використання усіх коштів і за цей період. 

Інші політичні партії мають 120 днів, аби подати звіти після набрання законом чинності. У випадку виявлення ознак порушень законодавства НАЗК спершу письмово звернеться до політичної партії для з’ясування обставин, - зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту.

Також врегульовується звітування партіями, які втратили частину необхідної документації внаслідок бойових дій. За наявності документального підтвердження цього, партії звільнятимуть від відповідальності за неповне подання інформації.

Нагадаємо, Велика Британія надасть кредитні гарантії на 192 млн фунтів для енергетичної безпеки України

Оля Касько - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Рада призначила нового міністра енергетики, ним став Герман Галущенко Рада призначила нового міністра енергетики, ним став Герман Галущенко
Сьогодні, на черговому засіданні парламенту, 305 народних депутатів підтримали кандидатуру Германа Галущенка на посаду нового міністра енергетики.
Loading...
Load next