Парламент Нідерландів виступив за надання Україні оборонної зброї

Парламент Нідерландів виступив за надання Україні оборонної зброї
У правлячій партії Нідерландів VVD (Народна партія за свободу і демократію) та опозиційній Партії праці висловилися за надання оборонної зброї Україні.

Депутат від партії Рубен Брекельманс заявив, що прем’єр-міністр Марк Рютте і міністр закордонних справ Вопке Хукстра мають приїхати в Україну з конкретними пропозиціями щодо надсилання Україні зброї. Про це повідомляє Європейська правда.

Видання зазначає, що Україна вже звернулася до Нідерландів про допомогу в озброєнні, і Міноборони Нідерландів проводить інвентаризацію того, що можна постачати в Україну.

Брекельманс вважає, що це могли б бути радари, високоточна зброя, протитанкова зброя або протиповітряна оборона.

За словами депутатки Каті Пірі з опозиційної Партії праці (PvdA), Нідерланди можуть допомогти Україні в боротьбі проти кібератак, забезпечити навчання або постачати протитанкову зброю. І VVD, і PvdA наголошують, що виступають проти того, щоб відправляти до України нідерландських військовослужбовців.

Ніяких військ, тільки оборонна зброя! (і справді більше, ніж просто шоломи, як це зробили німці), - написав Брекельманс у своєму Twitter.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Депутати збирають підписи для звільнення Степанова
У Верховній Раді депутати почали збирати підписи для звільнення міністра охорони здоров'я - Максима Степанова. Вже зібрали 90 підписів з необхідних 150.
Loading...
Load next