ВРУ спростила процедуру ввезення військової техніки з країн НАТО

ВРУ спростила процедуру ввезення військової техніки з країн НАТО

Верховна Рада схвалила закон, яким процедура декларування військової техніки та інших товарів під час ввезення військової техніки в Україну уніфікується за стандартами НАТО.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Закон №9402 вносить зміни до Митного кодексу та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів. У законопроєкті пропонують дозволити під час митного оформлення вантажів від підрозділів збройних сил держав-членів ЄС та НАТО, які допущені на територію України, замість митної декларації використовувати Форму 302 за формою держави, з якої направляються такі підрозділи.

Застосування Форми 302 дозволяється в митних режимах тимчасового ввезення, тимчасового вивезення, реекспорту, реімпорту та транзиту. Документ розроблено В рамках реалізації курсу України на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО. 

Нагадаємо, У Верховній Раді внесли зміни до закону про адмінустрій Криму

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Покарання для зрадників та мародерів: Зеленський підписав закони про нацбезпеку під час війни Покарання для зрадників та мародерів: Зеленський підписав закони про нацбезпеку під час війни
Президент підписав закони України, які посилюють відповідальність за злочини проти національної безпеки під час воєнного стану.
Loading...
Load next