Зараз ми перебуваємо між першою і другою оборонними лініями – Тарнавський

Зараз ми перебуваємо між першою і другою оборонними лініями – Тарнавський

Після кількох тижнів кропіткої роботи з розмінування Українські війська рішуче прорвали першу лінію оборони росії під Запоріжжям і розраховують на швидші успіхи під час форсування слабшої другої лінії.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв'ю The guardian.

Зараз ми перебуваємо між першою і другою оборонними лініями. У центрі наступу ми завершуємо знищення ворожих підрозділів, які прикривають відхід російських військ за другу лінію оборони, – сказав Тарнавський.

За словами генерала, рф витратила 60% свого часу і ресурсів на будівництво першої лінії оборони і тільки по 20% - на другу і третю лінії, оскільки не очікувала, що українські війська зможуть прорватися. Наразі Сили оборони просуваються по обидва боки прориву і закріплюються на території, захопленій під час останніх боїв.

Українські захисники опинилися в пастці на кілька тижнів через величезне мінне поле і що піхотинці-сапери повільно розчищали маршрут штурму в пішому порядку.

На мою думку, росіяни вважали, що українці не пройдуть цю лінію оборони. Готувалися понад рік. Щойно там з'являлася будь-яка техніка, вони одразу ж починали її обстрілювати і знищувати. Тому розмінування проводилося тільки піхотою і тільки вночі, – наголосив Тарнавський.

Нагадаємо, Продавав гуманітарну допомогу: поліція викрила псевдоволонтера

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
"Ми чудово розуміємо, хто є перед нами" - командувач ОС про можливість ескалації конфлікту на Донбасі "Ми чудово розуміємо, хто є перед нами" - командувач ОС про можливість ескалації конфлікту на Донбасі
Командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк розповів, чи готове українське військо до можливого загострення бойових дій та про можливу контрнаступальну операцію.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next