Шольц залишився задоволеним підсумковою декларацією саміту лідерів G20

Шольц залишився задоволеним підсумковою декларацією саміту лідерів G20

Канцлер Німеччини Олаф Шольц залишився задоволеним підсумковою декларацією саміту лідерів "Групи двадцяти" у Нью-Делі, в якій щодо війни рф проти України містяться слабкі формулювання.

Про це повідомляє канцлер на прес-конференції, передає DW.

Голова німецького уряду високо оцінив той факт, що в декларації наголошується на "територіальній цілісності" всіх країн – навіть попри те, що в документі немає прямого засудження рф за вторгнення в Україну.

Досі ми мали дуже успішне засідання G20. Успішне, адже багато чого з того, хто вважав неможливим, вдалося досягти, – заявив Шольц.

У документі було наголошено на неприпустимості застосування ядерної зброї на тлі війни, що триває, між рф та Україною.

Відповідно до Статуту ООН усі держави мають утримуватися від погроз і використання сили для досягнення територіальних придбань, спрямованих проти територіальної цілісності, суверенітету або політичної незалежності будь-якої держави, а також від застосування ядерної зброї, – наголошують в декларації.

Нагадаємо, Японський бізнес зацікавлений у довгостроковій співпраці з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц
У президента США Джо Байдена не вважають за потрібне негайно вводити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".
"Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України "Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України
Німецький канцлер обговорить способи деескалації з президентами України та Росії.
Loading...
Load next