МЗС Польщі викликало українського посла Василя Зварича

МЗС Польщі викликало українського посла Василя Зварича

Міністерство закордонних справ Польщі викликало українського посла Василя Зварича й висловило протест щодо заяв президента Зеленського про те, що "деякі країни Євросоюзу удавали солідарність, опосередковано підтримуючи рф".

Про це повідомляє МЗС Польщі.

Ця теза є неправдивою стосовно Польщі й, тим більше "несанкціонованою" щодо країни, яка з перших днів війни підтримує Україну, ‒ заявили в МЗС Польщі.

Заступник очільника польського зовнішньополітичного відомства Павел Яблонський заявив, що тиск на Польщу на багатосторонніх форумах чи надсилання скарг до міжнародних трибуналів не є "відповідними методами вирішення суперечок між нашими країнами".

Польська сторона також висловила сподівання, що як політика української влади, так і її публічна комунікація "відображатимуть реальний характер польсько-українських відносин, як поточних, так і історичних, беручи до уваги безпрецедентну допомогу, яку надають поляки українському населенню, а також весь спектр нашої доброї співпраці".

Натомість В МЗС України закликали польську сторону "відкинути емоції".

Закликаємо наших польських друзів відкинути емоції. Українська сторона запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення зернової проблематики. Очікуємо, що наші пропозиції стануть основою для переведення діалогу в конструктивне русло, — наголосив речник українського МЗС  Ніколенко.

Нагадаємо, Європейські країни підтримали у Міжнародному суді ООН позов України щодо геноциду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія відреагувала на заяву The Washington Post про можливий наступ на Україну Росія відреагувала на заяву The Washington Post про можливий наступ на Україну
У МЗС Росії наголосили, що "США проводять спецоперацію із нагнітання обстановки навколо України з перекладанням відповідальності на Росію».
Loading...
Load next