Варшава не надає Києву жодного озброєння, оскільки зараз ми озброюємося самі – Моравецький

Варшава не надає Києву жодного озброєння, оскільки зараз ми озброюємося самі – Моравецький

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький пояснив, що Варшава зараз зосереджена на переозброєнні власної армії й тому не передає Києву своєї військової допомоги.

Про це повідомив Моравецький в етері телеканалу Polsat.

Відповідаючи на запитання, чи буде Польща надалі підтримувати Україну у військовому плані, голова польського уряду сказав, що наразі Варшава не надає Києву жодного озброєння, оскільки зараз "ми озброюємося самі, найсучаснішим озброєнням".

Якщо ви не хочете захищатися, ви повинні мати чим захищатися. Це наш принцип, тому ми збільшили закупівлі, – додав прем’єр-міністр.

Моравецький також згадав про свої нещодавні візити на збройові заводи, де виготовляють польську  техніку – самохідні артилерійські установки Krab та бронетранспортери Rosomaka.

Тут ми зосереджуємося головним чином на модернізації та швидкому озброєнні польської армії, щоб вона стала однією з найсильніших армій в Європі. І це за дуже короткий час, – наголосив Моравецький.

Рішення Польщі поки не давати Україні своєї зброї не поставить під загрозу безпеку України: "Наш хаб у Жешуві, в консультаціях зі США й НАТО, все ще грає ту роль, яку він грав, і буде її відігравати". 

Нагадаємо, Польща готова розширити заборону на ввезення продукції з України ‒ Моравецький

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО
Віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща хотіла б, аби США збільшили свою присутність в Європі.
Loading...
Load next