Це не просто війна путіна, російська машина дуже довго до цього готувалася – глава МЗС Фінляндії

Це не просто війна путіна, російська машина дуже довго до цього готувалася – глава МЗС Фінляндії

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що рф довго готувалася до агресивної політики на пострадянському просторі й не має перспектив для демократизації.

Про це вона повідомила в інтерв'ю The Washington Post.

Я думаю, що багато хто, можливо, не усвідомив, що це не просто війна Путіна. Схоже, російська машина, так би мовити, дуже довго до цього готувалася, – заявила глава МЗС Фінляндії.

Росія продовжує агресивну політику на пострадянському просторі, починаючи з Грузії у 2008 році та закінчуючи Україною з 2014 року.

Звичайно, путін весь цей час перебував у владі, але за два з лишком десятиліття він побудував навколо цього інфраструктуру. І у когось могло бути два десятиліття, щоб сказати йому, що це недобре, – наголосила Валтонен.

Очільниця МЗС висловила сумнів, що після російського диктатора володимира путіна рф зміниться на краще або хоча б стане демократичною державою.

Я б сказала, що ми, на Заході, не хотіли б чогось більшого, ніж просто те, щоб рядовий росіянин мав право голосу в тому напрямку, в якому рухається країна, щоб рф відкрилася для громадянського суспільства і стала нормальною демократією. Але, сподіваючись на це, ми маємо готуватися до гіршого, а найгірше полягає в тому, що Росія залишиться такою, якою вона є, а в майбутньому, можливо, навіть гіршою, – наголосила керівниця МЗС Фінляндії.

Нагадаємо, Польща має намір повернути контроль на кордоні зі Словаччиною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України "Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.
Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі
З 9 квітня заборонила в'їзд на свою територію російських та білоруських вантажівок.
Loading...
Load next