Український та румунський уряди проведуть спільне засідання

Український та румунський уряди проведуть спільне засідання

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку в жовтні відвідає Київ, де візьме участь у спільному засіданні українського та румунського урядів.

Про це Чолаку сказав в інтерв’ю Digi24.

Румунський прем’єр анонсував, що наступного місяця "поїде до Києва з кількома міністрами, щоб закрити якомога більше напрямків співпраці, які ми маємо з Україною".

Серед іншого, він стверджує, що Україна оголосить про відмову від використання поняття "молдовська мова", чого Бухарест неодноразово від неї просив.

Також Чолаку згадав про обговорення питання імпорту української сільськогосподарської продукції.

Ми ведемо чесний діалог з прем'єр-міністром України, і ми знайшли найкращі рішення, щоб не вплинути на фермерів і щоб Україна могла транспортувати своє зерно, – вважає він.

Нагадаємо, Опановування F-16 на симуляторах значно пришвидшить навчання за кордоном - Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової
Кабінет міністрів України попросив членів наглядової ради "Нафтогазу" продовжити виконувати свої посадові обов'язків до завершення конкурсу на посади нових.
Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом
Президент України доручив секретареві РНБО Олексію Данілову найближчим часом скликати нове засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адмінмежі з окупованим Кримом та інших південних й східних областей.
РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів
Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила нове рішення про запровадження санкцій проти другої частини українських контрабандистів.
Loading...
Load next