Кулеба підтримав необхідність запровадження множинного громадянства

Кулеба підтримав необхідність запровадження множинного громадянства

Множинне громадянство має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у промові до Світового конгресу українців.

Конче необхідно зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство, – наголосив Кулеба.

Міністр додав, що він переконаний в необхідності запровадження множинного громадянства, адже "потрібно керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та у світі".

Держава має відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його, а також прийняти як доконаний факт, що зі вступом України до Євросоюзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав.

Звісно, ця політика має втілюватися розумно. Поступово, починаючи з дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене, – додав міністр.

Нагадаємо, Президент звільнив трьох посадовців СБУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next