"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі

"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.

Затриманий у Грузії експрезидент Міхеіл Саакашвілі як громадянин України отримає повну підтримку і захист з боку українських консульських служб. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє видання "Укрінформ".

Зокрема, міністр переконаний, що незалежно від прізвища і соціального статусу громадянин України користується повною підтримкою і захистом України в будь-якій точці світу.

Тому пану Саакашвілі надається той самий обсяг консульського сприяння і допомоги від Української держави, який надається іншому громадянину, котрий потрапляє в халепу за кордоном, - наголосив Дмитро Кулеба.

Міністр також додав, що подальші дії залежатимуть від того, які процесуальні кроки робитиме грузинська влада щодо Саакашвілі: "Але ми його захищатимемо, оскільки він наш".

Окрім цього Дмитро Клеба нагадав, що також 4 жовтня, Саакашвілі відвідав консул, а українське посольство в Грузії має налагодити механізм оперативної взаємодії з грузинською владою, щоб в будь-який момент можна було вирішувати питання, пов'язані з цією справою.

Читайте також: 

Читайте також
Хотів повернутися до Грузії героєм: деталі скандального затримання Міхеіла Саакашвілі (відео) Хотів повернутися до Грузії героєм: деталі скандального затримання Міхеіла Саакашвілі (відео)
Понад 8 років Міхаїл Саакашвілі не з’являвся на батьківщині через кримінальні справи. Та ось він вирішив повернутися. І не звичайним способом, а незаконно перетнувши кордон.
МЗС розкритикувало Грузію через інцидент із Саакашвілі (відео) МЗС розкритикувало Грузію через інцидент із Саакашвілі (відео)
В МЗС закликали владу Грузії ставитися до громадянина Україна з повагою.
Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні
Напередодні виборів Саакашвілі повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Тепер грузинська влада не має наміру видавати Михаїла Саакашвілі Києву.
Loading...
Load next