У Литві професійним військовим планують заборонити виїжджати до недружніх країн

У Литві професійним військовим планують заборонити виїжджати до недружніх країн

Литовським професійним військовим планують заборонити виїзд до країн, що становлять загрозу національній безпеці Литви.

Відповідну поправку Сейму запропонував міністр оборони Арвідас Анушаускас, передає LRT.

Згідно із законопроєктом, країни і території, куди професійним військовим заборонено в'їзд, затверджуватиме уряд. Крім цього, буде визначено порядок винятків, коли за особистими обставинами військовому потрібно відвідати недружню країну, а також коли виїзд буде дозволено за умови заповнення спеціальної декларації.

Служби розвідки і безпеки росії та білорусі ведуть активну розвідувальну діяльність щодо громадян Литви, які відвідують території цих країн. Поїздки литовських військовослужбовців до цих країн підвищують ймовірність і ризик вербування та інших ворожих дій щодо них, – заявили в пояснювальній записці до законопроєкту.

Наприкінці вересня Національний центр кризового управління заявив, що люди, які працюють із секретною інформацією, не зможуть виїхати в росію, білорусь та інші країни, що становлять загрозу для Литви. За даними центру, ці обмеження торкнуться близько 56 тисяч осіб.

Нагадаємо, США створили гібридні системи ППО на прохання України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України
Президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Основною темою бесіди стало обговорення безпеки навколо України.
Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну
В Україні триває сьомий день війни.
Loading...
Load next