Британія звинуватила ФСБ росії у спробі втручання в політичні процеси

Британія звинуватила ФСБ росії у спробі втручання в політичні процеси

Уряд Великої Британії звинуватив російську ФСБ у спробах втручання в політичні процеси за допомогою кібератак.

Про це повідомляє BBC.

Заступник міністра закордонних справ Лео Докерті заявив у Палаті громад, що проти двох осіб з хакерської групи "Star Blizzard" були запроваджені санкції, один з них – чинний офіцер ФСБ. Ця група підконтрольна підрозділу "Центр 18" ФСБ РФ.

Крім того, до британського МЗС викликали російського посла Андрєя Келіна. Групу звинувачують у здійсненні сотень цілеспрямованих хакерських атак на британських політиків, державних службовців, працівників аналітичних центрів, журналістів, науковців та інших учасників публічного життя.

Хакери атакували приватні електронні пошти осіб після проведення ретельних досліджень і створення фальшивих акаунтів, що видавали себе за їхні контакти. Вважається, що ця група зосередилася на зламі даних, а інші особи поширювали їх різними каналами.

Очікується, що США також оголосять про дії проти цієї групи.

Росія націлена на демократичний процес у Великій Британії. Ця група отримала величезну кількість даних. Ця інформація використовується для підриву Заходу різними способами, – заявили західні посадовці.

Нагадаємо, Росіяни на ТОТ відкривають псевдопатріотичні центри для мобілізації неповнолітніх ‒ ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times
17 січня Велика Британія заявила про постачання Україні нового пакету систем безпеки, щоб допомогти підвищити її оборонні можливості перед загрозою поведінки з боку Росії.
Loading...
Load next