Україна та Словаччина працюють над трьома масштабними проєктами в енергетиці та логістиці

Україна та Словаччина працюють над трьома масштабними проєктами в енергетиці та логістиці

Україна та Словаччина працюють над втіленням трьох масштабних енергетичних та інфраструктурних проєктів; серед них - реконструкція електричного інтерконнектора «Мукачево - Вельке Капушани».

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Під час робочої поїздки у Братиславу перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко провела зустріч із віцепрем’єр-міністром з питань відновлення, плану стійкості та використання фондів ЄС Словацької Республіки Петером Кмецем. У ході зустрічі сторони обговорили реалізацію трьох масштабних проєктів у сфері інфраструктури та енергетики. Зокрема, кроки, необхідні для пришвидшення реконструкції міждержавного електричного інтерконнектора «Мукачево – Вельке Капушани, - йдеться у повідомленні.

Свириденко наголосила, що інтерконнектор - це можливість з’єднати наші національні електромережі і збільшити стійкість української енергетичної системи у випадку блекаутів.

Також сторони порушили питання щодо створення нових прикордонних переходів та перспектив залізничного сполучення Київ - Кошице з використанням ширококолійної інфраструктури від станції Ужгород по території Словаччини.

Сьогодні ми продовжили конструктивний діалог на рівні віцепрем'єрів щодо поглиблення практичного співробітництва в економічній і торговельній сферах, а також прискорення реалізації ключових інфраструктурних проєктів, - зазначила Свириденко.

Крім того, на зустрічі йшлося про гуманітарне розмінування українських земель.

Ми щиро вдячні за рішення уряду Словаччини надати кошти на придбання двох машин розмінування «Божена-4» для гуманітарного розмінування звільнених територій Херсонської області. За минулий рік нам вдалось повернути у використання понад 10% територій, або близько 18 тис. квадратних кілометрів українських земель, - зауважила український віцепрем'єр.

Також обговорювалася важливість ухвалення Ukraine Facility від Європейської комісії для реалізації спільних проєктів.

Нагадаємо, В Україні обмежать продаж товарів у Duty Free

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Джилл Байден поїде до Румунії та Словаччини, щоб висловити підтримку українським переселенцям Джилл Байден поїде до Румунії та Словаччини, щоб висловити підтримку українським переселенцям
Ця поїздка стане другою самостійною закордонною поїздкою Першої леді США.
Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля
У травні Україна може зіткнутися з дефіцитом дизпалива в розмірі 270 000 тонн. Причина — відсутність експорту Роснєфти і запланований ремонт на Мозирському НПЗ в Білорусі.
Loading...
Load next