Нова Зеландія оголосила пакет допомоги Україні на майже $16 млн

Нова Зеландія оголосила пакет допомоги Україні на майже $16 млн

Уряд Нової Зеландії оголосив про надання нового пакету військової і гуманітарної допомоги для України на майже 26 мільйонів новозеландських доларів (або 16 мільйонів доларів США) та посилення антиросійських санкцій.

Про це повідомляють на сайті уряду Нової Зеландії.

Це було заявлено у спільному зверненні міністрів закордонних справ Вінстона Петерса та оборони Джудіт Коллінза до другої річниці початку російського вторгнення.

Це демонструє непохитну підтримку Нової Зеландії Україні та нашу серйозну відданість захисту міжнародної системи, заснованої на правилах, яка відображає наші цінності та підтримує наші інтереси, – зазначив міністр закордонних справ Вінстон Пітер.

За словами міністра оборони, протягом останніх двох років 97 військовослужбовців з Нової Зеландії разом з партнерами з ЄС та Великої Британії тренували українських солдатів у розвідці та зв’язку, а також надавали їм матеріально-технічну підтримку.

Уряд Нової Зеландії вирішив продовжити присутність персоналу оборони в підтримку України до червня 2025 року, а також почнуться спеціалізовані навчальні курси для українських фахівців з надання допомоги пораненим, інженерної підготовки та знешкодження вибухівок від липня цього року.

Міністерка підкреслила, що персонал її відомства буде базуватися виключно в країнах Європи, і жодного разу не вирушатиме в Україну.

Новий пакет допомоги включає 4 мільйони доларів для Міжнародного фонду, який очолює Велика Британія, на закупівлю зброї та боєприпасів для України (перше таке виділення за останні 18 місяців), 4,3 мільйона доларів гуманітарної допомоги для постраждалих від війни українців, включаючи переміщених осіб, і 1,9 мільйона доларів до Трастового фонду Світового банку для відновлення та відбудови України.

Ще 6 мільйонів доларів будуть спрямовані на фінансування навчальних місій Нової Зеландії для підготовки українських військових. Ще уряд Нової Зеландії розглядає введення нових санкцій проти Росії, спрямованих на уникнення діючих антиросійських обмежень.

Нагадаємо, РФ є найбільшою загрозою безпеці Швеції - глава спецслужби

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Loading...
Load next