Чехія більше не видаватиме візи та посвідки на проживання громадянам РФ та Білорусі

Чехія більше не видаватиме візи та посвідки на проживання громадянам РФ та Білорусі

Уряд Чехії погодив пропозицію Міністерства закордонних справ країни заборонити видачу віз і посвідок на проживання росіянам і білорусам безстроково.

Про це повідомляють Ceske Noviny.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що уряд підтримав продовження постанови за пропозицією Міністерства закордонних справ.  Але, за його словами, Кабмін також повинен створити умови для діяльності в Чехії опозиції або студентів, які не хочуть мати нічого спільного з режимами Росії та Білорусі.

До правил включено низку винятків, але ми продовжимо над цим працювати, ‒ сказав Фіала.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну чеський уряд вирішив припинити видачу віз громадянам Росії, а згодом і Білорусі, за винятком гуманітарних випадків. Остання постанова діяла до 31 березня 2024 року, тепер МЗС запропонувало нову постанову уряду - без конкретного терміну спрощення.

Заявки на отримання посвідки на проживання в Чехії, подані росіянами або білорусами, вважаються неприйнятними. Це означає, що жодних проваджень щодо них немає. З минулого року заборона також поширюється на громадян Російської Федерації та Білорусі, які одночасно є громадянами іншої держави.

Нагадаємо, В Україні створили третю модель машини для розмінування

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next