Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції: обговорили виробництво зброї

Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції: обговорили виробництво зброї

Президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч із міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном у день других роковин початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

Глава держави зазначив, що візит очільника оборонного відомства Швеції в Київ є важливим знаком солідарності його країни з Україною.

Зеленський подякував уряду Швеції за потужну конкретну підтримку України, насамперед оборонну. Зокрема, за оголошений цими днями 15-й пакет на суму майже €700 мільйонів, що став найбільшим за обсягом. До нього увійшли пріоритетні на сьогодні артилерійські снаряди, системи ППО, протитанкова зброя. Швеція також зробила внесок у практичне наповнення морської коаліції.

Під час зустрічі були обговорені перспективи налагодження спільного виробництва зброї та майбутні двосторонні переговори щодо підписання угоди про безпекові гарантії.

Президент високо оцінив підтримку з боку Швеції Української формули миру та розповів про підготовку до проведення першого Глобального саміту миру, що запланований у Швейцарії.

Нагадаємо, У Києві за два роки повномасштабної війни загинули майже 200 людей - Кличко

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео) Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.
Loading...
Load next