Штучний інтелект в українських дронах: Камишін підписав меморандум з німецькою компанією Helsing

Штучний інтелект в українських дронах: Камишін підписав меморандум з німецькою компанією Helsing

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін та CEO і співзасновник Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Helsing - німецька компанія, яка розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. Вона співпрацює з найбільшими оборонними виробниками, серед яких SAAB та Rheinmetall. В Україні компанія працює з 2022 року.

Метою підписання Меморандуму є підсилення українських оборонних технологій. Йдеться про впровадження технологій штучного інтелекту в дрони, зокрема БпЛА, українського виробництва.

Цей рік для української оборонки стане роком штучного інтелекту та наземних роботизованих систем. Коли ворог переважає в кількості - ми маємо переважати в технологіях і в розумних рішеннях. Досвід та напрацювання Helsing допоможуть українським розробкам стати ще ефективніше, - сказав Олександр Камишін.

Також компанія Helsing висловила наміри про подальшу співпрацю з українськими оборонними компаніями у цій сфері.

За словами Гундберта Шерфа, ця угода є кроком до інтеграції технологічних напрацювань Helsing в український оборонний сектор. Її мета - підтримати Україну в досягненні технологічної переваги і внеску в безпеку всієї Європи.

Ми віримо, що програмне забезпечення, зокрема штучний інтелект, стане ключем до захисту наших демократій. Це партнерство є важливим кроком у нашій постійній підтримці України та її відважних Збройних Сил. Це дозволить нам прискорити інтеграцію найсучасніших рішень у сфері штучного інтелекту в українські оборонні системи, - зазначив Гундберт Шерф.

Нагадаємо, Голова Єврокомісії передала українським правоохоронцям автомобілі для роботи у прифронтових регіонах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі
Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента України Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Берлін з офіційним візитом.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next