Ердоган заявив, що готовий надати майданчик для перемовин між РФ та Україною

Ердоган заявив, що готовий надати майданчик для перемовин між РФ та Україною

Президент Туреччини Реджеп Ердоган переконаний, що дипломатичний шлях урегулювання конфлікту в Україні є основним, тому готовий надати майданчик для перемовин.

Про це він повідомив під час відеозвернення до учасників саміту Україна – Південно-Східна Європа.

Загальновідомо, що Туреччина підтримує незалежність, суверенітет, безпеку та територіальну цілісність України. Ми також докладаємо всіх зусиль для захисту прав та інтересів наших кримськотатарських братів. Ми також готові сприяти швидкому відновленню та відбудові України, ‒ заявив Ердоган.

На його думку, на третьому році повномасштабної війни не видно достатнього прогресу у встановленні миру.

Я дотримуюся думки, що дипломатії та діалогу необхідно дати шанс покласти край війні, добившись справедливого та тривалого миру. Для досягнення цієї мети дуже важливо максимально використати всі дипломатичні канали, ‒ сказав президент Туреччини.

За його словами, слід принаймні визначити загальні параметри миру. Також Ердоган заявив, що "принципово підтримує" мирний план президента України Володимира Зеленського з 10 пунктів.

Ми готові знову надати стіл для переговорів, які вже проходили в Стамбулі, ‒ наголосив Ердоган.

Нагадаємо, Президентка Грузії заявила про зростання загроз з боку Росії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що планує відвідати Україну у лютому. Однією з цілей візиту стане врегулювання конфлікту між Росією та Україною.
Loading...
Load next