Україна та Туреччина підписали угоду, яка спрощуватиме торгівлю між двома країнами

Україна та Туреччина підписали угоду, яка спрощуватиме торгівлю між двома країнами

В Стамбулі в межах зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана підписано Угоду про створення системи електронного обміну попередньою інформацією щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються між двома країнами.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Документ підписали міністр оборони України Рустем Умєров і міністр торгівлі Туреччини Омер Болат в присутності лідерів двох держав. Згідно з угодою, інформаційний обмін здійснюватиметься між Державною митною службою України та Міністерством торгівлі Туреччини.

Відповідно до документа створять систему електронного обміну попередньою інформацією, за допомогою якої здійснюватиметься обмін заздалегідь визначеним набором даних в електронній формі.

Президент України зазначив, що угода “усуватиме перешкоди для бізнесу”.

Підписано угоду, яка спрощує нашу торгівлю – України й Туреччини – та усуває перешкоди для бізнесу. На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів. Україна й Туреччина разом посилюють і одна одну, і весь наш регіон, – наголосив Зеленський.

Отримана митними органами інформація сприятиме прискоренню руху товарів і транспортних засобів через кордони обох держав, а також протидії митним правопорушенням.

Нагадаємо, Латвія завершила укріплення пунктів пропуску на кордоні з РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна та Туреччина підписали угоду про вільну торгівлю Україна та Туреччина підписали угоду про вільну торгівлю
Україна та Туреччина 3 лютого підписали угоду про зону вільної торгівлі. Це зробили у присутності президентів Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана.
Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі
Україна та Туреччина почали обговорювати можливість створення ЗВТ з 2007 року і планували завершити роботу щодо підписання угоди про вільну торгівлю ще у 2018 році.
Loading...
Load next