У Словаччині ліквідували спеціальну антикорупційну прокуратуру

У Словаччині ліквідували спеціальну антикорупційну прокуратуру

У Словаччині сьогодні ліквідували спеціальний підрозділ прокуратури у справах про корупцію, незважаючи на занепокоєння з боку ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Словаччина ліквідувала свій спеціалізований державний підрозділ з питань корупції, незважаючи на занепокоєння ЄС, ‒ йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ліквідація спеціальної прокуратури, що займається розслідуванням тяжких злочинів та корупції, є частиною ширшого перегляду кримінального кодексу, який прем'єр-міністр Роберт Фіцо проштовхнув, незважаючи на протести громадськості та попередження ЄС.

Критики вважають, що політика уряду Фіцо завдає шкоди демократії так само, як це зробив прем'єр-міністр Віктор Орбан у сусідній Угорщині. Виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, заморозила близько 20 мільярдів євро (21,7 мільярда доларів) допомоги Угорщині за порушення системи демократичних стримувань та противаг.

Джерела у Брюсселі, однак, не очікують, що подібне покарання щодо Словаччини буде застосоване найближчим часом. Представник ЄС запропонував ретельне "балансування", щоб уникнути відчуження Фіцо, а також намагався справедливо оцінити демократичний стан Словаччини.

Було б передчасно вдаватися до якихось серйозних каральних кроків. Наразі ми не розглядаємо Словаччину як серйозну проблему в міжнародних відносинах, наприклад, щодо України, – сказав один з дипломатів ЄС, який попросив не називати його ім'я.

Нагадаємо, Литва виділила €35 млн на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next