Зеленський обговорив із парламентарями Естонії використання заморожених активів РФ

Зеленський обговорив із парламентарями Естонії використання заморожених активів РФ

Президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією парламенту Естонії та його спікером Лаурі Хуссаром. Сторони обговорили використання заморожених російських активів на користь України.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Український лідер привітав ініціативу Естонії, а саме єдиний внесок партнерів 0,25% ВВП на військову допомогу Україні.

Ми вдячні естонському керівництву й народу, який з нами з першого дня цієї трагедії, якою є повномасштабна війна. Важливо, що у вас чудові відносини з нашим спікером і ви мали серйозний, дружній діалог. Ми дуже раді всіх вас бачити в Україні. Дякую, ‒ наголосив Зеленський.

Сторони обговорили використання заморожених активів РФ на користь України.

Для України важливо, що Естонія працює над спрямуванням російських активів на користь захисту та відновлення життя в Україні. Зокрема, парламент Естонії в першому читанні ухвалив законопроєкт, ‒ додали в ОП.

Водночас співрозмовники приділили увагу підготовці двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації країн G7. Також президент подякував за підтримку України щодо набуття повноправного членства у ЄС та НАТО.

Нагадаємо, СБУ затримала депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста $100 тис. хабаря

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Loading...
Load next