Розмовляти з посадовцями РФ більше не в наших інтересах ‒ Голова МЗС Франції

Розмовляти з посадовцями РФ більше не в наших інтересах ‒ Голова МЗС Франції

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що для Парижа вже "не в його інтересах" вести дискусії з російськими представниками, бо Москва викривляє зміст такого діалогу.

Про це він повідомив в інтерв’ю France24 та RFI.

За словами Сежурне, нині "не в наших інтересах дискутувати з російськими офіційними особами, оскільки комюніке, які публікуються, і повідомлення, які робляться, є брехнею".

Він припустив, що для відновлення діалогу з Москвою, "можливо, спочатку потрібно встановити довіру, і, можливо, перш за все, побачити розвиток подій на військовому фронті в Україні, щоб відносини могли бути відновлені".

Поки що цього немає, – заявив голова французького МЗС.

Коментуючи останній офіційний контакт між російськими та французькими посадовцями на рівні Міноборони, Сежурне заявив, що "давня традиція співпраці з Росією у боротьбі з тероризмом" зараз перебуває у глухому куті.

Насправді вона не продовжується, оскільки це була пропозиція, а російське комюніке російською мовою фактично пропонує нам не співпрацювати, – додав він.

Нагадаємо, Данія виділила майже €6 млн на відновлення енергоінфраструктури України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО
Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року.
Loading...
Load next